Introspective Hypnosis

Introspective Hypnosis

In de afgelopen paar jaar heb ik een zeer diepgaande vorm van hypnose bestudeerd en uiteindelijk zelf geleerd. In 2018 heb ik deze opleiding voor het eerst gevolgd en in 2019 ben ik nog een keer op herhaling geweest om de puntjes op de i te zetten.

“Introspective Hypnosis is a method created by Aurelio Mejia  that combines the following techniques: Ericksonian hypnosis, role change, forgiveness therapy, past life regression and spiritual assistance.”

Het mooie en interessante voor mij was dat je in contact kunt komen met het zielsdeel van jezelf dat wij het ‘onbewuste’ noemen. Het is in werkelijkheid helemaal niet onbewust, alleen wij noemen het zo omdat wij ons er zelf niet van bewust zijn. Wij leren niet hoe we er mee in contact kunnen komen, sterker nog, het wordt aan alle kanten ontraden en belachelijk gemaakt. Het is omgeven door een raar soort angst. Maar waarom zou je bang moeten zijn voor jezelf? Waarom wordt het ons zo ontraden om slimmer te worden en meer te weten over jezelf? Omdat je dan tot de ontdekking komt dat het leven heel anders in elkaar zit dan je tot nu toe dacht. En dan zou het wel eens kunnen dat je niet meer mee wil lopen in de mainstream, je niet meer wil aanpassen, geen mak schaap meer wil zijn.

Uit eigen ervaring, niet vanuit een stroming, religie of via een guru, heb ik in de afgelopen 30 jaar stapje voor stapje ontdekt dat er leven na de dood is. Dat we blijven bestaan. Dat we een ziel hebben die er al was voor dit leven en ook zal zijn na dit leven. Dat is niet nieuw, hele volksstammen weten dit al eeuwen. Maar we nemen dit ‘weten’ in het westen niet erg serieus omdat we niet weten wat we er mee moeten. Maar als je dit ‘weten’ werkelijk tot je door laat dringen, dan zet dat je huidige leven in een totaal ander daglicht. Want dat betekent dat het heel belangrijk is wat je in dit leven doet, hoe je je ontwikkelt, waar je voor staat en hoe je je gedraagt. Het betekent dat wat je nu doet invloed heeft op je toekomst, ver voorbij dit leven.

Hypnose wordt in Nederland vooral gebruikt voor minder diepgaande zaken, als trukendoos om kunstjes mee te doen of te leren. Dit is absoluut niet wat er in mijn praktijk gebeurd. Regressietherapie gaat al wat verder. Maar Introspective Hypnosis kan nog veel dieper gaan, we gaan echt naar binnen kijken, naar dit leven, vorige levens, maar ook het bestaan tussen levens in. Er komt niet naar boven wat je wilt maar wat voor jou belangrijk is om te weten. Het kan prachtige informatie opleveren over zaken waar jij zelf niet goed bij kan. Daarbij is het belangrijk dat je openstaat voor spiritualiteit omdat er veel vanuit dat veld voorbij zal komen. Je hoeft er nog niet heel actief mee bezig te zijn, maar als er weerstand op zit dan sluit je jezelf af en kun je er gewoon moeilijk bij. Ik kan nog zo’n goede begeleider zijn, als jij niet wilt dan kan ik niks.

Bij hypnose blijf je alert, ben je in ‘slaap’ maar toch wakker. Het overgrote deel van de mensen krijgt gewoon alles mee wat er gezegd en gedaan wordt. Je hoort gewoon geluiden om je heen, van de straat of anderszins. Je eigen alarmsystemen blijven normaal actief en ik kan je dan ook niets laten doen wat je niet wilt. Je kunt zelf ieder moment uit de hypnosestaat komen wanneer jij dat wilt. Het best te vergelijken is het met het moment vlak voor je in slaap valt of aan het wakker worden bent. Je weet dat je in je bed ligt en toch zie je beelden en ‘droom’ je van alles. In die ‘staat’ kun je bij allerlei informatie uit je hoger bewustzijn, waar je normaal gesproken niet bij kunt. Het ook gebeuren dat we contact maken met overledenen, met andere zielen, met gidsen, engelen, begeleiders, hoe je ze maar wilt noemen. Al doen we ons best, we kunnen niet precies sturen met wie of wat we contact maken, maar we krijgen altijd informatie die voor jou van belang is, op dat moment.

Wat als we contact zouden maken met ‘kwade geesten’, ‘de duivel’ of andere negatieve energie? Voor mij is het antwoord daarop dat dit voor mij niet bestaat. De duivel is een concept om angst te creëren. En voor de rest zijn het allemaal zielen. Zielen waarmee het dan vrijwel altijd niet goed gaat, die in de knoei zitten, beschadigd zijn. Die geen idee hebben wat er aan de hand is of wat ze moeten doen. Heel vaak kunnen we ze helpen. En we kunnen ze verzoeken weg te gaan. Tot nu toe hebben we het altijd op kunnen lossen en blijkt er vooral vaak sprake te zijn van verwarring in plaats van kwade opzet. Ik heb al heel veel gezien en gehoord, schrik dus nergens van en ik ben niet bang. Samen komen we er wel uit.

Een hypnose sessie kost veel tijd. We hebben eerst een gesprek over je vragen, dan doen we een ontspanningsoefening en vervolgens ga je onder hypnose. We praten nog even na en zorgen dat je weer helemaal ‘wakker’ bent voor je naar huis gaat. Tesamen kost dat zo’n 3 tot 4 uur. Zorg dat je ontspant voor je naar mij toekomt en na een sessie niets meer hoeft te doen, neem de tijd voor jezelf om het te laten bezinken. Rij rustig naar huis, ga naar het bos, kruip op de bank of lekker je bed in. Een sessie is intens en kan lang doorwerken. Maar er gebeuren eigenlijk altijd hele bijzondere dingen en dat maakt het prachtig werk.

De kosten voor een sessie bedragen € 300,-. Als je de afspraak hebt gemaakt, heb je je ook verplicht tot het betalen van de kosten. Afzeggen kan alleen tot een week van te voren. In noodgevallen kan binnen die week de afspraak verzet worden naar een latere datum, maar niet meer worden afgezegd.

Je bent van harte welkom voor een mooi avontuur.